Lehtiuutisesta mielikuvaksi, sanoiksi ja säveliksi : Marja Mattlarin "Kehtolaulun" lauluntekoprosessi - Nikkola, Joni (2012)
Tässä tutkimuksessa käsitellään Marja Mattlarin ”Kehtolaulun” sävellys- ja sanoitusprosessia. Huomion kohteena ovat sanoittamisen ja säveltämisen prosessien välinen vuorovaikutus sekä musiikin ja kirjoitetun kielen välinen kommunikaatio. ”Kehtolaulun” lauluntekoprosessissa sävellys ja sanoitus syntyivät yhtä aikaa ja yhdeltä istumalta. Sen vuoksi pohditaan myös syitä, jotka selittävät kahden simultaanisen prosessin onnistumisen.