Psykofyysinen näkökulma laulamiseen : itsetunto, vokaalinen minäkuva ja laulaminen - Rantala, Johanna (2012)
Laulaminen on sekä fyysinen että psyykkinen toiminto, jossa ihmisen minä on vahvasti läsnä. Laulaessaan ihminen antaa kuulijalle palan itsestään. Vokaalinen minäkuva ja itsetunto vaikuttavat merkittävästi laulamiseen. Ne vaikuttavat mm. tekniikkaan, tulkintaan ja heittäytymiskykyyn. Laulunopettajalla on suuri rooli laulajan itsetunnon ja vokaalisen minäkuvan tukemisessa.