Tavoitettavuuden hallintakeinot pikaviestinnässä - Ylä-Rotiala, Juho (2012)
Pikaviestinnän suosio kasvaa sen nopeuden, helppokäyttöisyyden sekä lähes olemattomien kustannuksien vuoksi jatkuvasti. Älypuhelinten yleistymisen ja nopeiden langattomien tietoverkkojen kehittymisen uskotaan kasvattavan suosiota entisestään. Tavoitettavuuden hallinta on yksi tärkeimmistä pikaviestinnän ominaisuuksista, jonka avulla voidaan estää ei-toivottuja keskeytyksiä ja ylläpitää sosiaalista yhteyttä toisiin käyttäjiin. Tavoitettavuudenhallintakeinoja, kuten tavoitettavuustiloja ja -viestejä tai käyttäjäryhmien määrittelyä hyödyntämällä käyttäjät voivat olla tavoitettavissa haluamilleen kontaktilistan henkilöille ja sen myötä kontrolloida yksityisyyttään.