Verkko-opintojaksojen työelämäläheinen uudistamisprosessi - Maunula, Markus (2011)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan verkko-opetuksen työelämäläheistä suunnittelua, asiantuntijayhteistyötä virtuaalisessa oppimisyhteisössä (VLC) sekä näihin liittyviä erilaisia teknisiä ratkaisuja. Tutkielman tarkoituksena on kuvailla Tulevaisuuden eOppia-projektissa toteutettua verkko-opintojaksojen työelämäläheistä uudistamisprosessia, sen teknistä toteuttamista sekä kuvata sitä miten Lewisin ja Allanin (2005) teoriasta voidaan löytää yhtymäkohtia uudistamisprosessin malliin. Erityisesti tutkielmassa ollaan kiinnostuneita siitä, miten uudistamisprosessi voidaan yhdistää virtuaalisen oppimisyhteisön elinkaaren eri vaiheisiin ja millaisia yhteisön fasilitointiin liittyviä havaintoja voidaan tehdä.