Document de référence d’une entreprise française : types de procès de la partie environnementale - Toivonen, Saara (2012)
Tässä tutkimuksessa tarkasteltiin erään yrityksen vuosikertomuksen tekstin rakennetta. Tutkimuksen teoreettisena pohjana toimi M. A. K Hallidayn kehittämä systeemi- eli systeemis-funktionaalinen kielioppi, jonka määrittelemät eri prosessityypit toimivat lähemmän tarkastelun kohteena. Tutkimuksessa selvitettiin, mitä prosessityyppejä tekstistä on löydettävissä ja kuinka usein nämä esiintyvät aineistossa. Saatuja tuloksia verrattiin erääseen aikaisemmin ilmestyneeseen samankaltaiseen tutkimukseen.