All in the same boat : a comparison of intercultural interaction between home students and international students in two universities - Pystynen, Riikka (2012)
Tutkielman tarkoituksena on selvittää kansainvälisten opiskelijoiden kokemuksia kansainvälisestä kanssakäymisestä paikallisten opiskelijoiden kanssa. Tutkielman on aikomus tarkastella, onko eri kulttuureissa opiskelevilla kansainvälisillä opiskelijoilla samankaltaisia kokemuksia ja näkemyksiä paikallisista opiskelijoista. Aiemmissa tutkimuksissa on käynyt ilmi, että vaikka kansainvälisten opiskelijoiden kokemukset vaihtokaudesta tai tutkinnon suorittamisesta ulkomailla ovat olleet pääasiassa positiivisia, varsinkin kanssakäymisessä paikallisten opiskelijoiden kanssa on edelleen parantamisen varaa, sillä kansainväliset opiskelijat kokevat paikalliset opiskelijat vaikeasti lähestyttäviksi ja varautuneiksi. Epäonnistunut kansainvälinen kanssakäyminen vaikuttaa kansainvälisten opiskelijoiden vaihtokokemukseen usein negatiivisesti. Tätä tutkitaan ja vertaillaan tutkielmassa kahden yliopiston välillä Suomessa ja Isossa-Britanniassa.