Suomalaisten nuorten miesten ravinto- ja liikuntatottumusten yhteys kehon koostumukseen ja fyysiseen kuntoon - Kilpelänaho, Eeva (2009)
Elintapojen on osoitettu olevan suurimpia terveysongelmien aiheuttajia (Nyholm ym. 2004). Fyysinen aktiivisuus on käänteisesti yhteydessä muun muassa sydän- ja verisuonitautien sekä aikuistyypin diabeteksen esiintyvyyteen (Shephard 2001) ja hyvä fyysinen kunto puolestaan pienentää kuolleisuutta vielä fyysistä aktiivisuuttakin enemmän (Blair ym. 2001). Ravintotottumusten terveellisyys taas näyttäisi takaavan suuremmat mahdollisuudet normaalipainoon (Lahti-Koski ym. 2002).