Comma or no comma : two case studies on present-day English corpora - Jormalainen, Maija (2012)
Pilkun käyttö englannin kielessä nähdään yleensä yksioikoisena. Tietyt pilkkusäännöt ovat juurtuneet ihmisten käytäntöön ja usein on vaikea nähdä pilkkua niinkin monimutkaisena ja epäselvänä kuin se todellisuudessa on. Tutkin kandidaatin työssäni pilkun käyttöä lauseenalkuisten adverbiaalilausekkeiden According to X ja In + year jälkeen. Tämä on alue, jolla pilkun käyttöä on tutkittu hyvin vähän. Tarkastelin pilkun käyttöä kielenhuolto-oppaiden ja korpusdatan avulla selvittääkseni, mitkä asiat vaikuttavat siihen, käytetäänkö pilkkua vai ei.