Identity construction in a pwnage video on YouTube - Lindholm, Maiju (2012)
Internet on viimeisen vuosikymmenen aikana synnyttänyt lukemattomia uusia genrejä, joista huomattava osa pohjautuu vanhoihin, jo olemassaolleisiin genreihin. Toimintatavat, tarkoitukset ja saavutukset näissä genreissä ovat vielä melko tuntemattomia tutkimuskohteita kielitieteessä. Tässä tutkimuksessa toissijaisena tavoitteena oli selvittää uuden YouTube-genren, josta tässä käytän nimitystä argument pwnage, tyypillisiä piirteitä. Ensisijainen tavoite oli yhtä kyseiseen genreen kuuluvaa videota analysoiden tutkia, miten videon tekijän sosiaalinen identiteetti rakentuu pwnage-toiminnassa. Pwnage käsittää tässä yhteydessä vastustajan voittamista ideologisessa, yksipuolisessa väittelyssä, joka esitetään YouTube-sivustolla videoblogin muodossa.