Arvioinnin ja opettajan opetustyylien yhteys oppilaiden koululiikuntakokemuksiin - Korpela, Sallamari; Kuusinen, Anniina (2012)
Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää onko opettajan käyttämällä arviointityylillä ja opetustyylillä yhteyttä oppilaiden koululiikuntakokemuksiin. Opettajan opetustyyleillä tarkoitamme Mosstonin spektrin (1994) eri opetustyylejä. Koululiikuntakokemuksia kuvaamaan valittiin kolme eri ulottuvuutta: koettu fyysinen pätevyys, minäkäsitys ja ahdistuneisuus. Tutkimus koostui kahdesta eri osiosta, jolloin arviointia ja opetustyylejä tarkasteltiin erillisinä kokonaisuuksina.