Koulujen ja palloilun lajiliittojen liikuntakasvatuksellinen yhteistyö - Keskinen, Ville; Palmroth, Juha-Pekka (2012)
Selvitimme tutkimuksessamme koulujen ja palloilun lajiliittojen välistä yhteistyötä. Kartoitimme tutkimuksessamme yhteistyön määrää, muotoja ja haasteita sekä lajiliit-tojen kasvatuksellisia tavoitteita. Mukana tutkimuksessa oli kuusi lajiliittoa. Yhteis-työstä vastaavat paikallisella tasolla urheiluseurat ja näin ollen myös seurat olivat tutkimuksen kohteena. Tutkimuksemme aineisto koostui sähköpostikyselystä kuudel-le palloilun lajiliitolle, kahden rehtorin yksittäishaastatteluista sekä koulun edustajien, lajiliittojen ja seurojen edustajien ryhmähaastattelusta. Sähköpostikyselyn tarkoi-tuksena oli kartoittaa halukkuutta yhteistyöhön ja sen määrää ja muotoja. Rehtori-haastattelut ja ryhmähaastattelu puolestaan kohdentuivat yhteistyön haasteisiin ja mahdollisuuksiin sekä liikuntakasvatuksellisiin tavoitteisiin yhteistyön näkökulmasta.