Representation of a politician in Finnish media : a case study - Kytölä, Mimmi (2012)
Diskurssin analyysissa tutkitaan kieltä kontekstissa, eli miten kieltä käytetään ja mihin tarkoitukseen. Tämä tutkielma keskittyy suomalaisten valtamedioiden kielenkäyttöön ja erityisesti siihen, miten suomalaiset valtamediat kuvaavat suomalaista poliitikkoa Jussi Halla-ahoa. Tutkielmassa otettiin huomioon myös ulkomainen valtamedia vertaimella suomalaisia mediatekstejä venäläisen valtamedian englanninkieliseen mediatekstiin. Tutkimuskysymyksiä oli kaksi: 1. Kuinka suomalainen valtamedia kuvaa Jussi Halla-ahoa, ja 2. Kuinka ulkomainen valtamedia kuvaa Jussi Halla-ahoa.