Tietämyksen jakamisen esteet globaalissa ympäristössä ja esteiden poistaminen informaatioteknologian avulla - Lehtinen, Jere (2012)
Lehtinen, Jere Tietämyksen jakamisen esteet globaalissa ympäristössä ja esteiden poistaminen informaatioteknologian avulla Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2012, 30 s. Tietojärjestelmätiede, kandidaatin tutkielma Ohjaaja: Pirhonen, Maritta Tässä kandidaatin tutkielmassa tutkittiin tietämyksen jakamisen esteitä. Tietämyksen jakamisen esteet luokiteltiin yksilöllisiin, organisatorisiin ja globaaleihin esteisiin. Tutkielman tarkoituksena oli löytää vastaus siihen pystytäänkö informaatioteknologian avulla poistamaan tietämyksen jakamisen esteitä. Tutkielman tuloksena todettiin, että tietämyksen jakamisen esteitä ei pystytä poistamaan kokonaan informaatioteknologian avulla. Johtopäätöksenä todettiin myös, että ihmisen osuus tietämyksen jakamisen esteiden poistamisessa ja lieventämisessä on merkittävä. Todettiin, että informaatioteknologia toimii aina ihmisen tukitoimintona, kun tietämyksen jakamisen esteitä ollaan poistamassa. Tutkielman tulos esitettiin taulukossa. Tutkielma toteutettiin kirjallisuuskatsauksena.