Bilderboken som skildrare av barns världar : motiv, genus och bilder i Pija Lindenbaums bilderböcker - Meinilä, Jenni (2012)
Tutkielmani tarkoituksena oli selvittää millaisia teemoja (aiheita) ruotsalaiset lasten kuvakirjat sisältävät, ohjaako sukupuoli kirjojen henkilöiden käyttäytymistä ja millainen suhde kuvilla ja tekstillä on kirjoissa. Olen tutkielmassani yrittänyt vastata kysymyksiin: Mitä teemoja kirjoissa käsitellään? Miten tyttöjä ja poikia kuvaillaan? Käyttäytyvätkö tytöt ja pojat (ja miehet/naiset) sukupuolensa asettamien stereotyyppisten odotusten mukaisesti? Millainen suhde kuvalla ja tekstillä on? Tutkin näitä ominaisuuksia tekemässäni laadullisessa kirjallisuusanalyysissa kolmen Pija Lindenbaumin kuvakirjan (Gittan och gråvargarna, 2000, Gittan gömmer bort sej, 2011 ja Kenta och barbisarna, 2007) pohjalta.