Kuntouttava työtoiminta voimaantumisen katalyyttinä - Pihl, Anu (2012)
Tämän tutkielman tavoitteena on tuoda esiin ja kuvata kuntouttavaan työtoimintaan osallistuneiden henkilöiden elämässä tapahtuneita myönteisiä laadullisia muutoksia. Tutkielmassa pohditaan lisäksi kuntouttavan työtoiminnan ja voimaantumisen välistä yhteyttä. Voimaantuminen on tässä tutkielmassa kaksoisroolissa. Se on yhtäältä kuntouttavan työtoiminnan myötä tapahtuneiden myönteisten muutosten yhteinen nimittäjä ja toisaalta se on tuloksia selittävä teoreettinen viitekehys.