Yhteisöpalvelujen tägien hyödyntäminen ICT-alan muutosten ennakoinnissa ja havainnoinnissa - Pirttimäki, Ville (2012)
Tägejä ja näiden emergenttiä ontologiaa, eli folksonomiaa on tutkittu jo vuodesta 2004 lähtien. Tänä aikana tägien käyttö on yleistynyt Internetin kautta tarjottavissa palveluissa ja kyseisten palveluiden suosio on kavanut, luoden suuren määrän tägidataa. Tätä dataa ollaan kuitenkin harvoin käytetty muuhun, kuin resurssien löytämiseen ja uudelleenlöytämiseen (jota varten data tietysti on luotukin). Tässä tutkielmassa pyritään luomaan katsaus tägidatan ja folksonomioiden analysointia varten kehitettyihin menetelmiin ja käyttämään kahta näistä valikoitua menetelmää ICT-alan termien analysointiin. Tavoitteena on löytää ja testata menetelmä tai menetelmiä, joiden avulla voidaan havaita ICT-alan muutoksia aikaisessa vaiheessa ja löytää epätriviaaleja yhteyksiä alan termien välillä.