Relaatiotietokantojen indeksointi - Pirttimäki, Ville (2010)
Datan määrän kasvaessa monet tietokannat ja näiden taulut ovat kasvaneet rivimäärältään eksponentiaalisesti. Datan haku suuria tauluja läpikäymällä on kaikki rivit lukevaa perinteistä menetelmää käyttäen tehotonta ja aikaa vievää. Tietokantaindeksit pyrkivät ratkaisemaan kyseisen ongelman tallentamalla hakujen kannalta oleellista dataa. Tutkielma tarkastelee indeksoinnin perusmenetelmiä ja sopivan indeksointitavan valintaa.