Verkkojen piirtäminen Silverlightilla - Kukkonen, Eerik (2012)
Silverlight-teknologialla voidaan tehdä mm. näyttäviä web- ja mobiilisovelluksia. Tutkielmassa selvitetään Silverlightin soveltuvuutta verkkojen piirto-ohjelman tekemiseen. Tutkielmassa ohjelmoitiin piirto-ohjelma, joka havainnollistaa ratsun polun etsintää shakkilaudalla. Ohjelman kehitysprosessin aikana huomattiin, että Silverlight soveltuu tutkielman mittaluokan verkoille. Silverlight-sovellus saattaa kuitenkin hidastua, jos sovellukseen tuodaan reaaliaikaisia tapahtumia vaativia tai pelimäisiä elementtejä. Tällöin voi olla järkevää vaihtaa XNA-kehitykseen Windows-ympäristössä.