Bromattujen palonestoaineiden rajoitusten vaikutus jätteiden hyödyntämiseen ja käsittelyyn - Retkin, Risto (2012)
Tässä tutkimuksessa selvitettiin bromattujen palonestoaineiden määrää eri jätejakeissa. Tutkitut yhdisteet olivat kaupalliset PBDE:t (PeBDE, OBDE ja DBDE) ja HBCD. Näiden yhdisteiden on todettu olevan haitallisia terveydelle ja ympäristölle sekä suoraan että välil-lisesti. PeBDE, OBDE ja HBCD ovat POP-yhdisteitä. Kyseisillä yhdisteillä on pääosin suojattu sähkö- ja elektroniikkalaitteita ja ajoneuvoja.