Köyhän yksineläjänaisen kokemukset ja roolit - Nokela, Katri (2012)
Tutkimuksen tehtävänä on selvittää köyhän yksineläjänaisen kokemuksia ja rooleja. Pohjoismaisen naisystävällisen hyvinvointivaltion piti olla naiselle paras suoja köyhyyttä vastaan, mutta 1990-luvun laman jälkeen lisääntynyt köyhyys koskettaa kasvavassa määrin myös naisia. Tässä tutkimuksessa syvennytään köyhyyteen laadullisin menetelmin, jotta voidaan ymmärtää, miten köyhä itse kokee köyhyyden. Naisen normin mukaiset roolit ovat äiti, vaimo ja työntekijä. Tutkimuksessa selvitetään millaisia rooleja perheettömät ja usein työelämän ulkopuolella olevat naiset saavat ja ottavat.