Kokeelliset opetusmenetelmät yläkoulun kemian opetuksessa opettajan näkökulmasta - Annala, Juhana (2012)
Tutkimuksessa selvitettiin yläkoulujen kemian opettajien kokeellisten opetusmenetelmien käyttämistä. Tutkimuksen tarkoituksena oli tarkastella kriittisesti yläkoulujen kemian opettajien kokeellisen opettamisen valmiuksia sekä kokeellisen opetuksen toteuttamista. Tarkemmin haluttiin selvittää, millä eri tavoilla opettajat opettavat kokeellisesti. Lisäksi haluttiin saada selville, miten opettajat soveltavat kokeellisuuteen perustuvia oppimismenetelmiä opetuksessaan. Tarkoituksena oli myös selvittää valtakunnallisen opetussuunnitelman vaikutusta opettajien käyttämiin kokeellisiin työtapoihin.