"Se on sitä, mitä se on" : korutaiteilijoiden käsityksiä korutaiteesta - Holm, Mikko (2012)
Tutkimuksessa selvitetään sitä, minkälaiseksi ilmiöksi korutaiteilijat käsittävät ja kokevat korutaiteen. Tarkastelun kohteena on kaksi korutaiteilijoiden itsensä tuottamaa videota. Jewellery Talk -videolla 31 Euroopassa korutaiteen parissa ammatikseen työskentelevää ihmistä keskustelee korutaiteesta, sen tekemisestä, myymisestä, koulutuksesta, alan tulevaisuudesta ja haaveista. Toinen video on Korutaideyhdistyksen tuottama ja sillä kahdeksan suomalaista korutaiteilijaa tai sen parissa työskentelevää ihmistä vastaa vapaasti kysymykseen "Mitä korutaide on?". Tutkimus tarkentaa samalla nykykorun käsitettä nostamalla esiin korutaiteilijoiden siihen liittämiä käsityksiä sekä kysymyksiä antaen siten työkaluja korutaiteen parissa työskenteleville ammattilaisille ja asiasta kiinnostuneille.