Comparison of acceleration and EMG signals in quantifying physical activity - Mikkola, Sakari (2012)
Fyysisen aktiivisuuden puute on muodostumassa kasvavaksi ongelmaksi maailmanlaajuisesti. WHO:n mukaan yli 15 vuotiaista noin 31% eivät liikkuneet terveytensä kannalta tarpeeksi vuonna 2008. Liikkumattomuus on luokiteltu neljänneksi suurimmaksi riskitekijäksi yleiseen kuolleisuuteen maailman laajuisesti. Näin ollen uudenlaista teknologiaa kehitetään fyysisen aktiivisuuden mittaamiseen, jotta ennaltaehkäisevää työtä voidaan tehdä.