Digitaalisen markkinoinnin hyödyntäminen B2B yrityksissä - Hakasalo, Linda (2012)
Hakasalo, Linda Digitaalisen markkinoinnin hyödyntäminen B2B yrityksissä Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2012, 28 s. Tietojärjestelmätiede, kandidaatin tutkielma Ohjaaja(t): Seppänen, Ville Digitaalinen markkinointi on yhä yleistyvämpi keino yrityksille markkinoida tuotteitaan ja palveluitaan. Tällä hetkellä B2C-yritykset ovat hyödyntäneet digi-taalista markkinointia enemmän kuin B2B-yritykset, vaikka digitaalinen mark-kinointi on erittäin tehokas ja edullinen tapa myös osana B2B-yrityksen mark-kinointistrategiaa. Digitaalisen markkinoinnin hyödyntämismahdollisuuksia on olemassa paljon ja näitä mahdollisuuksia pystyvät myös B2B-yritykset tehok-kaasti hyödyntämään. Tässä tutkielmassa käsitellään digitaalisen markkinoinnin hyödyntämistä B2B-yrityksissä pyrkien löytämään keinoja tämän toteuttamiseen. Lisäksi käydään läpi hyödyntämiskeinojen mahdollisia etuja ja haasteita, joita toteuttamisessa ja ylläpitämisessä voi esiintyä. Tutkielma on kirjallisuuskatsaus, joka pohjautuu kirjallisuuteen, tieteellisiin artikkeleihin sekä tutkimuksiin ja julkaisuihin. Tutkimustuloksista tulee ilmi, että myös B2B-yritykset pystyvät tehokkaasti ja edullisesti hyödyntämään digitaalista markkinointia muiden perinteisempien markkinointikeinojen ohella. Digitaalista markkinointia hyödyntäessä tulee myös ottaa huomioon edut ja haasteet, jotta se toimisi parhaalla mahdollisella tavalla.