Viestintä, sen haasteet ja niihin vastaaminen kansainvälisesti hajautetussa ketterässä ohjelmistokehityksessä - Kuhmonen, Sini-Maria (2012)
Kuhmonen, Sini-Maria Viestintä, sen haasteet ja niihin vastaaminen kansainvälisesti hajautetussa ketterässä ohjelmistokehityksessä Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2011. Tietojärjestelmätiede, kandidaatin tutkielma Ohjaaja(t): Halttunen, Veikko Kiristyvä markkinakilpailu, ohjelmistohankkeiden jatkuvasti muuttuvat vaatimukset sekä tarve alentaa kehityskuluja ja lyhentää kehitysaikaa ovat luoneet tarpeen kansainvälisesti hajautetulle ketterälle ohjelmistokehitykselle. Ketterän ohjelmistokehityksen valttia, tehokasta muutoksiin vastaamista, hallitaan kasvokkain käytävän epäformaalin viestinnän keinoin. Yksi suurimmista kansainvälisesti hajautettua ohjelmistokehitystä vaivaavista ongelmista on puolestaan viestinnän, ja etenkin epäformaalin viestinnän, puute. Sovitettaessa yhteen ketterää ohjelmistokehitystä ja kansainvälisesti hajautettua ohjelmistokehitystä nousee auttamatta esiin kysymys, miten viestintä tulisi järjestää, jotta se täyttäisi ketterän ohjelmistokehityksen tarpeet myös kansainvälisesti hajautetussa ympäristössä. Onkin tärkeää tarkastella viestintää ja sen onnistunutta järjestämistä kansainvälisessä ketterässä ohjelmistokehityksessä. Lisäksi on tarpeellista arvioida viestintään liittyviä haasteita ja pohtia niistä aiheutuvien ongelmien ehkäisykeinoja. Tässä kandidaatintutkielmassa on tutkittu viestintää kansainvälisesti hajautetussa ohjelmistokehityksessä. Tutkimuksessa on tarkasteltu, millaisia viestintätarpeita kansainvälisesti hajautetulla ketterällä ohjelmistokehityksellä ja millaiset tekijät rajoittavat viestintää kansainvälisesti hajautetussa kehitysympäristössä, millaisia haasteita viestintään kohdistuu kansainvälisessä ketterässä ohjelmistokehityksessä sekä millä keinoin haasteisiin pystytään vastaamaan. Tutkielma on toteutettu kirjallisuuskatsauksena. Tutkielman tuloksena käy ilmi viestinnän tärkeys kansainvälisessä ketterässä ohjelmistokehityksessä, viestintään vaikuttavat tekijät ja niiden luomat haasteet sekä millä eri keinoin viestintää pystytään tehostamaan.