Terveydenhuoltoalan prosessien kehitystarpeet tieto- ja viestintäteknologian näkökulmasta - Kaipainen, Ville (2012)
Tutkielmassa selvitetään suomalaisen julkisen terveydenhuollon alan liiketoimintaprosesseja ja niiden kehitystarpeita tieto- ja viestintäteknologian näkökulmasta. Tutkielma sisältää katsauksen liiketoimintaprosesseista tehtyyn tutkimukseen, prosessien nykytilaan terveydenhuollossa ja jo tehtyihin tai parhaillaan käynnissä oleviin kehittämishankkeisiin. Lähtökohtana tutkimukselle ovat tieto- ja viestintäteknologian soveltamisen terveydenhuoltoalan käyttöön aiheuttamat ongelmat. Alalla liikkuu paljon tietoa yksiköiden ja organisaatioiden välillä ja sisällä, ja tämän tiedon hallinnointi ja hyödyntäminen oikein ja tehokkaasti on haasteellista. Tietojärjestelmälle asetettuja vaatimuksia käydään läpi katsauksenomaisesti ja esitetään ne osa-alueet, joilla vielä olisi parantamisen varaa. Tutkimus on toteutettu kirjallisuukatsauksena.