Thou shalt not write about... : a study of taboo content in Finnish EFL textbooks for upper secondary school - Keturi, Suvi; Lehmonen, Tiina (2012)
Tabu on käsitteenä monimuotoinen ja vaikeasti määriteltävä, johtuen sekä niiden jatkuvasta muuttumisesta, valtavasta määrästä että niiden osittaisesta kulttuurisidonnaisuudesta. Tabuja ja tabukielen esiintymistä oppimateriaaleissa on tutkittu erittäin vähän, tutkimuksen keskittyessä lähinnä määrittelemään, mitkä aiheet ovat teoriassa tabuja maailmanlaajuisissa englannin kielen oppimateriaaleissa. Myös mahdolliset riskit, jotka liittyvät tabujen sisällyttämiseen oppimateriaaleihin ovat olleet tutkimuksen kohteena. Varsinainen empiirinen tutkimus tabujen esiintyvyydestä oppikirjoissa on kuitenkin jäänyt vähemmälle huomiolle. Tutkielmamme keskittyikin juuri tähän tutkimattomaan alueeseen.