Näkymänhallintatekniikat 3D-grafiikkamoottoreissa - Kansanaho, Jarno (2011)
Tässä tutkielmassa käsittelen näkymänhallintatekniikoita 3D-grafiikkamoottoreissa. Näkymä muodostetaan monikulmiomalleista. Näkymänhallinta kuvaa algoritmit ja menetelmät, joiden tarkoituksena on valita kyseisen maailman kaikista monikulmioista ne, jotka pitää piirtää katsojan lokaation ja orientaation perusteella. Renderöitäessä satojatuhansia polygoneja käyttäen lukuisia efektejä käytettävä näkymänhallintatekniikka on tärkeässä asemassa. Tutkielmassa on tarkoitus esittää eri näkymänhallintatekniikoiden toteutuksia, osoittaa millaisille näkymille mikäkin menetelmä on paras ja verrata menetelmien suorituskykyä.