Maailmankauppaliikkeen poliittiset tavoitteet : oikeudenmukaisuutta kulutusta politisoimalla - Markuksela, Elina (2011)
Tämän pro gradu-tutkielman tarkoituksena on tarkastella Suomen maailmankauppaliikkeen tavoitteita poliittisesta, kansalaistoimintalähtöisestä näkökulmasta. Maailmankaupat ovat yhdistysten ylläpitämiä reilun kaupan erikoisliikkeitä, joiden kauppakumppaneina on kehitysmaiden pientuottajaryhmiä.