Yleinen laskenta grafiikkasuorittimilla - Teistelä, Tommi (2012)
Esitellään nykyaikaisten grafiikkasuorittimien rakennetta, toimintaperiaatteita ja tutkitaan OpenCL:ää keinona käyttää niiden laskentakykyä yleisempään laskentaan. Toteutetaan osa JPEG-kuvanpakkausalgoritmia grafiikkasuorittimella OpenCL:n avulla.