Uudistuspyrkimyksiä resurssien rajoissa : urheilujournalismin kuva Ilkassa, Satakunnan Kansassa ja Savon Sanomissa - Malinen, Tero (2011)
Käsittelen pro gradu –tutkielmassani urheilujournalismia kohtaan esitettyä kritiikkiä ja sitä, miltä kolmen keskisuuren maakuntalehden urheilusivut näyttävät tämän kritiikin valossa. Olettamani oli, että lehdissä nykyään harjoitettava urheilujournalismi ei ainakaan kaikilta osin vastaa sitä kuvaa, jonka kritiikki on siitä aiemmin piirtänyt. Tämä olettama perustuu ennen muuta kahteen seikkaan. Ensinnäkin merkittävimmät kotimaista urheilujournalismia arvostelevat tutkimukset ja artikkelit on julkaistu 1990-luvulla tai tätäkin aiemmin, ja urheilutoimittamisen kulttuurissa on mitä luultavimmin tapahtunut muutoksia runsaan kymmenen vuoden aikana. Toiseksi koko mediamaailma on kokenut melkoisia mullistuksia internet-aikakaudella, ja tämä on epäilemättä vaikuttanut sanomalehtien työskentelytapoihin ja pakottanut ne uudistumaan.