Metsä- ja viljelysvarantojen estimointi miehittämättömästä lentolaitteesta - Pellikka, Ismo (2012)
Tutkielman yhtenä tavoitteena oli ensin selventää spektrikuvantamista ja mihin se perustuu. Tutkielmassa on käyty läpi myös spektrikuvantamisen historiaa lyhyesti. Tutkielman isona osana on selvitetty, minkälaista tutkimusta on tehty spektrikuvantamisen saralla, ja mikä on tämän päivän sovelluskenttä. Tutkimuksessa keskityttiin selvittämään, kuinka hyvin onnistuu metsä- ja viljelysvarantojen selvittäminen kevyellä lentolaitteella vääräväri- ja spektrikameran keinoin. ohtopäätösosassa on pohdittu, kuinka hyvin tutkimuksessa onnistuttiin vastamaan tutkimuskysymyksiin, ja lisäksi on vertailtu spektrikameran tuomia uusia näkökulmia väärävärikuvaukseen.