Rasvaisen ruokavalion ja kestävyysharjoittelun vaikutukset angiogeneesin säätelyproteiineihin hiiren raajalihaksessa - Kaikkonen, Mira (2011)
Verisuonten tehtävänä on toimia hapen kulkureittinä matkalla kudoksiin. Kapil-laarit ovat pienimpiä verisuonia ja niissä tapahtuu hapen ja ravinteiden vaihtuminen veren ja kudoksen välillä. Angiogeneesi tarkoittaa olemassa olevan kapillaarisuoniston kasvamista ja haaroittumista. Toimivien suonten kehittyminen on monimutkainen prosessi, joka vaatii tarkasti säädeltyä yhteistoimintaa useiden stimuloivien ja inhiboivien signaalien kesken. Säätelymekanismi on niin monimutkainen, ettei sitä ole onnistuttu jäljittelemään keinotekoisesti. Liikunta on yksi harvoista mekanismeista, joka aktivoi angiogeneesin säätelytekijät toivotulla tavalla. Myös rasvaisen ruokavalion on havaittu lisäävän raajalihaksen kapillaaritiheyttä.