"Jotain aivan ihanaa, mutta äärettömän noloa!" : tutkimus söpöydestä taidetapahtumassa Ylisöpö! - Kainulainen, Ella (2011)
Tutkimuksessani tarkastelen söpöyttä nykytaiteen ja kulttuurin ilmiönä feministiseen viitekehykseen ja tyttötutkimukseen tukeutuen. Tutkimukseni on ilmiölähtöinen tutkimus Riikka Hyvösen ja Rakel Liekin taidetapahtumasta ”Ylisöpö!”, johon osallistuin syksyllä 2010. Näyttelyssä söpöyttä tarkastellaan maalaustaiteen keinoin ja vieraat pääsivät itse värittämään kuvia teoksista. Taiteilijoiden mielestä söpöys on feministinen kannanotto: