IT-palvelujen kehittämishankkeiden strateginen johtaminen : tapaus sairaanhoitopiirien tietohallinnot - Piiparinen, Timo (2011)
Tarkasteltaessa julkisen hallinnon IT-palvelujen kehittämishankkeiden epäonnistumiseen johtavia yleisimpiä syitä sekä mediassakin raportoituja julkisen hallinnon tietojärjestelmien yhteentoimimattomuutta, yhteisenä nimittäjänä voitaneen pitää strategisen ulottuvuuden puutetta IT-palveluja kehitettäessä. Ilman strategista johtamista sekä IT-palvelujen kehittäminen että itse IT-palvelut eivät kohtaa organisaation toimintaa ohjaavaa strategiaa eivätkä siten ole yhtenäiset sen kanssa.