Kiintymystyylit, kiintymyksen turvallisuus, koettu sosiaalinen tuki ja tunneilmaisun ristiriita keskiaikuisuudessa : pitkittäistutkimuksellinen näkökulma - Oinas, Johanna (2011)
Aikuisuuden kiintymystyylit heijastavat yksilön tapaa ajatella, tuntea ja käyttäytyä läheisissä ihmissuhteissa. Tässä tutkimuksessa tarkasteltiin, millaista kiintymystyylien (turvallinen, itseriittoinen, takertuva ja pelokas) suhteellinen ja absoluuttinen pysyvyys on keskiaikuisuudessa. Kiintymystyylien suhteellista pysyvyyttä tutkittiin Spearmanin korrelaatiokertoimella, ja absoluuttista pysyvyyttä tarkasteltiin Wilcoxonin testillä. Lisäksi yksitekijäisen toistettujen mittausten varianssinanalyysin avulla tarkasteltiin kiintymyksen turvallisuuden yhteyksiä koettuun sosiaalisen tukeen ja tunneilmaisun ristiriitaan. Tutkimuksessa käytettiin Lea Pulkkisen vuonna 1968 aloittaman Lapsesta aikuiseksi -pitkittäistutkimuksen 36- ja 42-vuotiaana kerättyä aineistoa.