Yliopistosta epävarmoille työmarkkinoille : uusliberalististen vastuuodotusten ja työn feminisoitumisen yhteys naisten kouluttautumiseen ja työmarkkinoille siirtymiseen - Viitasalo, Tiia (2011)
Tutkimukseni tehtävänä oli tarkastella uusliberalististen vastuuodotusten sekä työmarkkinoiden feminisoitumisen vaikutusta nuorten naisten kouluttautumiseen ja työmarkkinoille siirtymiseen. Painopiste tutkimuksessa on nuorissa korkeasti koulutetuissa naisissa sekä heidän kokemuksissaan ja näkemyksissään uralla etenemisessä. Tutkimusaineisto on kerätty teemahaastattelulla kahdeltatoista 26−32 -vuotiaalta naiselta, jotka ovat pian valmistumassa yliopistosta tai juuri suorittaneet yliopistotutkinnon. Tutkimukseni pohjautuu sosiologiseen aikalaisanalyysiin ja Beck & Beck-Gernsheimin yksilöllistymisen käsitteeseen, joka lyhyesti määriteltynä kuvaa muutosta yhteiskunnan ja yksilön välisessä suhteessa. Vanhojen instituutioiden ja sosiaalisten rakenteiden häviämisen prosessissa perinteiset elämäkerrat korvautuvat valintojen elämäkerroilla. Tämä taas synnyttää epävarmuutta sekä riippuvaisuutta koulutuksesta ja työmarkkinoista. Yksilöllistymisen rinnalla olen käsitellyt uusliberalistisen ajatusmaailman tuoman vastuuideologian lisääntymisen vaikutusta sekä käyttänyt Nikolas Rosen havaintoa yksilöiden muuttumisesta oman elämänsä yrittäjiksi. Tässä tutkimuksessa olen erityisesti halunnut nostaa esiin sukupuolen merkityksen ja naisten näkemykset. Tutkimustulosten perusteella uusliberalistinen vastuuajattelu vaikuttaa nuorten naisten opintoihin ja työuraan. Naisten mielestä opinnoissa menestyminen ja työnsaanti oli heistä itsestä riippuvaista. Naiset kokivat korkeakoulututkinnon suorittamisen tärkeäksi, mutta työmarkkinoilla oli selviydyttävä koulutuksen ulkopuolisilla resursseilla kuten suhteilla ja työkokemuksella sekä oltava valmis kehittämään itseään jatkuvasti. Keskeinen tutkimukseni havainto on se, että naiset kokevat sukupuolella olevan merkitystä työelämässä. Työelämässä edetäkseen on toimittava miestyylisin keinoin, kuten vakuuttavan puheen sekä tilastojenesittämisen keinoin. Työn feminisoituminen ja epätyypillisten työsuhteiden lisääntyminen ovat tutkimustulosten perusteella vaikuttaneet naisten odotuksiin työelämästä. Epätyypillisten työsuhteiden epävarmuus heikensi työhön sitoutumista, heikensi motivoitumista ja pakotti naiset etsimään elämänsisältönsä työn ulkopuolelta. Johtopäätöksenä on että työn feminisoitumisen aiheuttamat muutokset sekä vastuuideologian vahvistuminen ovat tehneet koulutuksesta, jatkuvasta kouluttautumisesta sekä ulkopuolisten resurssien keräämisestä tärkeää erityisesti naisille, sillä he kokevat työmarkkinoiden olevan sukupuolittuneet ja naisille epävarmemmat kuin miehille.