Tarvitaanko adaptoituvia tietorakenteita - Heikkinen, Heikki (2011)
Tutkielma käsittelee eri tietorakenteiden suorituskykyä. Tietorakenteita vertaillaan algoritmianalyysin ja suorituskyvyn mittaamisen avulla. Tutkimustulosten avulla tutkielmassa esitellään ehdotus adaptoituvasta tietorakenteesta, joka pyrkii yhdistämään kahden hyvin suoriutuneen luokan ominaisuuksia.