"Valloittakaa meidät, tämä on elämänne tilaisuus!" : kriittinen media-analyysi Suomen huippumalli haussa -sarjasta - Porkkala, Tuomas (2011)
Tutkimuksen tarkoituksena oli kuvailla ja tulkita sitä, millainen ideologinen tausta Suomen huippumalli haussa -ohjelmalla on. Aineistona tutkimuksessa käytettiin vuoden 2010 keväällä esitettyjen ohjelman kolmannen tuotantokauden jaksoja, joita oli yhteensä kymmenen. Lisäksi tutkimuksessa oli tarkoitus tarkastella, miten valtasuhteita ja ideologisuutta tuotetaan ohjelmassa, sekä pohtia sitä, kuka tai mikä kyseisistä valinnoista hyötyy. Tuloksia tarkasteltiin myös laajemmasta sosiokulttuurisesta näkökulmasta.