Javasta C#:iin - Salonen, Ville (2011)
Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, miten ohjelmoijan Java-osaamista voidaan hyödyntää C#-kielen opiskelussa tai toisinpäin. Helppo siirtyminen antai- si muun muassa yrityksille enemmän joustavuutta rekrytointiin, koska palkattavan työntekijän tuntemus tietystä käytettävästä kielestä ei olisi niin tärkeää kuin käytet- tävän kielen nopea oppiminen valmiita taitoja hyödyntäen. Tutkimus tehtiin vertai- lemalla kielistä julkaistuja ohjelmointioppaita, rajanpintakuvauksia ja kielten tekni- siä spesifikaatioita. Tutkimuksen tulosten perusteella kielet ovat monessa suhteessa samankaltaisia, mutta erojakin on. Erot eivät ole haastavia ja Javasta C#:iin siirryt- täessä ne tehostavat ohjelmointityötä. Tulosten perusteella siirtymät Javasta C#:iin tai toisinpäin ovat helppoja ja nopeita.