Mobiilimaksaminen - Lamminaho, Petri (2011)
Mobiilimaksamisella tarkoitetaan mobiililaitteella, esimerkiksi matkapuhelimella, tapahtuvaa maksamista. Karkeasti se voidaan jakaa etä- ja lähimaksamiseen. Mobiilimaksamista käytetään enimmäkseen pienten ja halpojen tavaroiden tai palveluiden ostoon. Maksamiseen käytetään kaikkia nykyisissä laitteissa olevia tekniikoita: puhelin- ja tietoverkkoa Bluetoothia ja uusimpana NFC-tekniikkaa. Tietoturva ja varsinkin käyttäjien todentaminen ovat hyvin tärkeitä seikkoja mobiilimaksamisessa. Tietoturva onkin yksi keskenimmistä haasteista mobiilimaksamisessa, varsinkin kun tehdään suuria ja kalliita ostoksia. On käyttäjä pystyttäjä tunnistamaan varmuudella. Nykyisin kännyköissä on älykortit ja sirut joita voidaan myös käyttää maksamisessa käyttäjän tunnistukseen, esimerkiksi NFC käyttää SIMkorttia tunnistukseen.