Scrum- ja XP-käytänteiden käyttö : haastattelututkimus - Kuirinlahti, Hanna (2011)
Tässä tutkielmassa tutkitaan kahden ketterän menetelmän, Scrumin ja XP:n, käytänteiden käyttöä suomalaisissa ohjelmistoalan yrityksissä. Tarkoituksena on selvittää, mitä käytänteitä käytetään ja millä tavalla, millaisia kokemuksia niistä on saatu ja miten kokemukset vertautuvat aiempien tutkimusten tuloksiin.