Opiskelijavaihto elämänkokemuksena : Jyväskylän yliopiston musiikkikasvatuksen opiskelijoiden kokemuksia opiskelijavaihdosta Etelä-Afrikassa - Kangastalo, Laura (2011)
Tämä tutkimus käsittelee Jyväskylän yliopiston musiikin laitoksen NSS-ohjelmaan liittyvää opiskelijavaihtoa. CIMOn koordinoiman NSS-ohjelman puitteissa Jyväskylän yliopiston musiikin laitokselta on lähtenyt Etelä-Afrikkaan opiskelijoita vuodesta 2005 lähtien. Haastattelututkimuksessa haluttiin selvittää minkälaisia vaikutuksia opiskelijavaihdolla Etelä-Afrikassa on ollut opiskelijoihin itseensä, heidän muusikkouteensa sekä opettajuuteensa. Tämän lisäksi tutkimuksessa selvitettiin NSS-ohjelman opiskelijavaihdon käytännön järjestelyitä ja niiden onnistumista. Tutkimuksen näkökulma on opiskelijalähtöinen. Tutkimus toteutettiin haastattelemalla kuutta Etelä-Afrikassa Pretorian yliopistossa opiskelijavaihdossa ollutta Jyväskylän yliopiston musiikkikasvatuksen opiskelijaa.