Tehoja ja toimivuutta strategiseen verkkoon - Vasala, Samuli (2010)
Kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä verkostot ja erityisesti liiketoimintaa varten tarkoi-tuksellisesti rakennetuissa liiketoimintaverkoissa toimiminen on tullut keskeiseksi menestystekijäksi kannattavassa liiketoiminnassa. Jotta yritys voi hallita liiketoimintaansa kansainvälisessä ympäristössä, kilpailun yhä kovetessa, sekä hallita samalla kustannuksia, yrityksen tulee keskittyä ydinosaamiseensa. Liiketoiminnot kehittyvät suuntaan, jossa arvotoimintoja ulkoistetaan. Verkottumalla yritykset etsivät tehokkuutta ja nostavat kykyään tuottaa innovaatioita.