Descartesin liikkeen filosofia : tutkielma Descartesin mekaniikasta ja siihen liittyvästä metafysiikasta - Joutsi, Jaakko (2011)
Tämä tutkielma käsittelee Descartesin fysiikkaa ja etenkin kappaleiden liikettä sekä siihen liittyvää metafysiikkaa. Erityistä huomiota saavat Descartesin käsitykset matematiikasta, havainnosta ja yleisestä tieteenfilosofiasta sekä etenkin matematiikan ja todellisuuden suhteesta ja ne pyritään liittämään Descartesin kokonaiskuvaan ajasta, avaruudesta ja geometriasta.