IRC conversation : aspects of turn-taking and sequence structure on Internet relay chat - Ruuska, Petteri (2011)
Tutkielman tavoitteena on selvittää IRC-keskustelujen rakenteita, aloitusvuoroja ja niiden jäl-keisiä toimintoja sekä vuorottelua. Tutkimuskysymykset koskevat chatin aloitusvuorojen toi-mintoja ja reaktioita niihin, vuorottelun merkkejä sekä keskustelujaksojen epäyhtenäisyydestä johtuvia mahdollisia häiriöitä vuorovaikutuksessa. Käytän metodinani etnometodologista kes-kusteluanalyysia (Conversation Analysis, CA). Aineistonani on chat-keskusteluja kahdelta eri palvelimelta, joilta taltioin 30 tuntia keskusteluja eri jaksoissa kolmen viikon aikana keväällä 2010. Taltioinnit ovat julkisia keskusteluja, eikä niiden perusteella voi tunnistaa yksittäisiä osal-listujia.