Hoivasta hoivaan : hoiva-alalla työskentelevien naisten haastattelupuhe palkkatyön ja omaishoivan yhteensovittamisesta - Majanen, Salla (2011)
Työssäkäynnin ja omaishoivan yhteensovittaminen on ajankohtainen ilmiö, sillä väestömme ikääntyy ja iäkkäiden ihmisten määrä kasvaa eliniän pidentyessä. Yhtäältä yhteiskuntapoliittisena tavoitteena esitetään työssäkäyvien ihmisten työurien pidentämistä. Samaan aikaan julkinen taho kannustaa omaisia huolehtimaan ja ottamaan vastuuta läheistensä hyvinvoinnista. Hoivapolitiikan keinoin tuetaan ikäihmisten kotona asumista tarjoamalla heille tukea ja palveluja. Iäkkäiden ihmisten saamaa informaalia hoivaa ja huolenpitoa antavat usein lähiomaiset, kuten puoliso, lapset ja lastenlapset.