Tieto- ja viestintäteknisen infrastruktuurin luomisprosessi Savitaipaleen kunnan koulurakentamishankkeessa - Pulkkinen, Pasi (2011)
Tutkimuksen tavoitteena oli löytää ominaisuuksia, joita koulun tieto- ja viestintäteknisellä toimintaympäristöllä tulee olla. Näitä ominaisuuksia tarkasteltiin Savitaipaleen uuden peruskoulun ja lukion koulurakentamishankkeen yhteydessä opettajakunnan tarpeista lähtien. Tutkimuksen ote oli toimintatutkimuksen omainen, jossa tyypillisesti tutkijalla on aktiivinen rooli tutkimuksen kohteena olevassa hankkeessa. Tutkimusaineisto hankittiin opettajakunnalle tehdyn kirjallisen kyselyn avulla sekä kouluvierailujen, seminaarien, messujen ja laitteistojen jälleenmyyjien esittelyjen pohjalta käytyjen reflektiivisten keskustelujen kautta. Tutkimuksen tuloksena hahmoteltiin tieto- ja viestintäteknisen infrastruktuurin ominaisuudet, joiden pohjalta uuden koulukeskuksen toimintaympäristö rakennettiin.