Hormonikorvaushoidon ja fyysisen aktiivisuuden yhteys kehon koostumukseen postmenopausaalisilla naisilla : 10 vuoden seurantatutkimus - Korhonen, Suoma (2011)
Tämän tutkielman tavoitteena oli selvittää, onko estrogeenia sisältävällä hormonikorvaushoidolla (HRT) ja fyysisellä aktiivisuudella (PA) yhteyttä ja yhteisvaikutusta kehon koostumukseen vaihdevuosi-ikäisillä naisilla. Selvityksen kohteena olivat myös HRT- ja liikuntaintervention vaikutusten säilyminen kehon koostumuksessa sekä fyysisessä aktiivisuudessa tapahtuvat muutokset 10 vuoden seurannan aikana.