Ville Vallgrenin museo : museon suunnitteluun vaikuttaneet tekijät ja museolle annetut merkitykset 1920-luvulla - Laatikainen, Emma (2011)
Ville Vallgrenin museo, Porvoon museon erillinen osasto, avattiin toukokuussa 1925. Museossa oli esillä kuvanveistäjä Ville Vallgrenin veistoksia. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää eri konteksteja, jotka ovat vaikuttaneet museon suunnitteluun 1920-luvulla, kuvanveisto ja museonäyttelyiden suunnittelu näistä tärkeimpinä. Lisäksi käsitellään museolle annettuja merkityksiä sen perustamisaikana.